Konuya girecekler için öncelikle belirtmek gerekiyor (ÇOK önemli not) bu konudaki bazı resimler rahatsız edici olabilir
Kulak uyuzu tavşanlarda yaygın olarak görülmekte olup, etkeni Psoroptes cuniculi‘dir. Tavşandan tavşana hastalığın bulaşması direk temas yoluyla olur. Kulak katmanlarında tahriş, sulanma ve kabuklanmaya sebep olur. Hastalık öncelikle kulak içinden başlar ve yukarı doğru yayılır.
TAVŞANLARDA KULAK UYUZU Hastalığı Konusunda Dikkatli olmalısınız. Tavşanlar hassas canlılardır. Bu sebepten ötürü rahatsızlıkları atlattıktan sonrada ilgiye ve toparlanma için zamana ihtiyaç duymaktadırlar.
Tavşanın kulaklarında gri beyaz akıtıya sebep olur. Deri yüzeyi nemli kızarık ve ağrılıdır. Şiddetli kaşıntı ve huzursuzluk görülür. Tavşanlar baş ve kulaklarını sallar, kulağını kaşır yada ısırabilir. Hastalığın etkisiyle tavşanların kulakları kalınlaşır. Tedaviye başlanmadığı taktirde hastalık orta kulağı ve sinir sistemini de etkileyebilir. Vücut direnci zayıf olan tavşanlarda kulak dışındaki vücudun diğer bölgelerinede uyuz etkeni yayılabilir.
Tavşanım ın kulagında sivilce vardı. Patlamış akşam ve kulağı nın içi şişmiş. Gözü akıyor. Ne yapmalıyım
Size en yakın sağlık kuruluşundan yardim almanızı öneriyorum. Hayvan hastaneleri veya veteriner hekimler yardımcı olabilir
İlacı nedir?
Diğer olarak ilaç ismi vermemiz doğru olmaz. Tavşanınız da olası bir sorunda mesuliyet almak istemiyoruz