Tavşan ile Arkadaşlık Kurmak için Nasıl Davranmalıyım?

Sizden gelen sorular üzerine tavşanla nasıl daha yakın olabilirsiniz üzerine bu konuyu irdelemeye karar verdik. Tavşan ile arkadaş olmak, onun güvenini kazanmak kolay olmasa da üstesinden gelinecek bir süreçtir. Sonuna kadar okursanız aklına gelen soruların yanıtını bulacaksınız. Tavşan ile dost olmak kolay değildir öncelikle bunu anlamalısınız. Tavşanlar doğası gereği özgür ruhlu canlılardır. Sevimli görüntülerinin altında maceracı ve kimseye ihtiyaç duymadıkları bir yaşam yatar.

1. Abartmayın ve Tavşanı takip edin.

Tavşan eve ilk defa geldiğinde önce gözlemlemelisiniz. Tavşanlar evde beslemeye uygun değildir ama eve gelirse önce ortamı tanımak isterler. Ona zaman tanıtın Tavşanınızı evinize ilk getirdiğinizde, çevreyi keşfetmesine izin verin.

Tuvaletini yapmak için nereyi kullandığına, evdeki diğer insanlara nasıl tepki gösterdiğine, oyuncaklarla oynayıp oynamadığına ve onu koyduğunuz odada nasıl tepki verdiğine dikkat edin.
Eğer bir köşede öylece bir süre kalırsa endişelenmeyin.

İlk günler ortama uyum sağlamak, tanımak için etrafı kurcalayabilir, bu durumda pek müdahalede bulunmamalısınız.
İlk birkaç gün boyunca, onu kafesinde tutun. Her gün, yanına oturup onu tedirgin etmeyecek şekilde onunla konuşun.

2. Kafesinden çıkarın

Tavşanı bir kafese hapsetmeyin. Tavşanlar özgür ruhludur ve doğada özgürce koşan canlılardır. Onu eve hapsedip üstüne kafese kapatırsanız tavşan işkence edersiniz. Tavşan size alışmış gibi görünmeye başlamışsa, kafesinin bulunduğu odanın kapılarının kapalı olduğundan emin olduktan sonra kafesinin kapağını açın. Onu tutarak dışarı çıkarmaya sakın çalışmayın, bırakın kendi başına çıksın.

Siz de bu sırada odada bir yerde bir şeyler okumak, yazı yazmak gibi onu ürkütmeyecek şeyler yapabilirsiniz.
Biraz meraklı bir tavırla size yaklaştığı durumlarda ona vermek için yakınınızda sebze bulundurabilirsiniz.

3. Tavşan Sizi Tanımak İsteyecektir İzin verin.

Tavşanın sizi tanımasına izin verin ve onu terlemeyin. Tavşanınız bir kez kafesinden çıktığında, bırakın odada istediği şekilde hoplayıp zıplasın. Onun size gelmesi için uğraşmayın ve siz de kendi yerinizi sürekli değiştirmeyin. En sonunda, tavşanınızın ilgisi size yönelecektir. Bu durumda sizi koklamasına izin verin. Sonrasında ona bir parça sebze vererek onun arkadaşı olabileceğinizi gösterin.

4. Tavşanın Özgür Olmasına İzin Verin.

Ona uzattığınız sebzeyi elinizden yemeye yanaşmıyorsa, elinizdekini yere bırakıp uzaklaşın.
Belki bir küçük aradan sonra yemeğe başladığı vakit, ona biraz daha sebze sunabilirsiniz. Böylece elinizdekileri yemeye başladıkça, onunla sakin bir şekilde hareketlerinizi sınırlandırarak konuşmaya başlayın.

5. Başını Abartmadan Sevin. Ayaklarından Tutmayın

Yanınıza yaklaşıp ona uzattıklarınızı yemeğe başladığı vakit, başından onu yavaşça sevmeye başlayın. Eğer hareketsiz kalıp başını yere doğru indirirse, okşamaya devam edin. Eğer korkup kaçarsa, sevmeyi bırakın. Sessizce odada durmaya devam edin. Ona tekrar yaklaşmak için sabırlı bir şekilde onun size yaklaşmasını beklemelisiniz.
Eğer sizi ısırırsa, yüksek sesle canınızın yandığını ifade etmelisiniz. Böylece sizin canınızı yaktığını anlamış olacak.

6. Sabırlı Olun ve Tavşanı Herhangi bir Şeye Zorlamayın

Tavşanlar ev hayvanı için uygun canlılar değildir ama tavşan besliyorsanız sabırla onun dostluğu için denemeye devam etmelisiniz. Tavşana sık olmamak kaydıyla arada bir parça sebze verin ama zorlamayın . Eğer size yaklaşırsa, onu beslemeye devam edin. Yemek istemezse ısrarcı olmayın. Bunları gün içerisinde birkaç kez tavşanla bir bağ kurana kadar denemekten vazgeçmeyin.

16 thoughts on “Tavşan ile Arkadaşlık Kurmak için Nasıl Davranmalıyım?”

  1. Tavşanım 1 yaşında dün kafesinde çok ses çıkardı ona aldığım oyuncakları fırlatıyor du her zaman böyle yapar ve hep ona bakmaya giderim ama dün gitmedim bu gün de onu kafesinden çıkarmak istediğimde çıkmak istemedi sürekli yattı onu dışarı çıkardım bir köşeye sindi ve yatıyor çok iştahsız ve halsiz sadece su içiyor ona yem vermeye çalıştığında ise kafasını sürekli çevirip yemeği reddetti yanına yaklaşmak istediğimde beni istemiyor ve başka yöne dönüyor ve bazen dişlerini birbirine çarpıp ses çıkarıyor nedeni ne olabilir.

  2. Benim tavşanın gözlerini açtıktan sonra tek gözü sürekli çapaklanıyor ve kapanıyor vd ıslatıp açıyorum 2 aylık oldu hala aynı göz bebekleri diğer tavşanlar gibi değil sanırım görmüyor yiyecekleri ve elimi takip edemiyor ne yapmam lazım düzelir mi

  3. Merhaba benim tavşanım ilk geldiği günden itibaren bana çok alışaık ancca k ilk birkaç gün omzundan yere atlayıyor ve bir keresinde bağırmıştı ama birşry olmadı neden bağırmış olabilir?

    Bir keresinde ise yine omzumdan atladı bende tutmaya çalışırken duvara çarpmasına neden oldum korktu ama bir şey olmadı bu tür olayların tavşan-sahip ilişkisinnde olumsuz bir etkisi olur mu?

  4. merhaba 1buçuk aylık tavşanım elimi ve kıyafetimi yalıyor bunun bi sevgi göstergesi olduğunu biliyorum ama bunu hiç durmadan yapıyor tuz taşı var ama onla pek ilgilenmiyo bu neden olabilir acil cevap verirseniz sevinirim

  5. Mrb benim bir evcilleşmiş yavru yabani tavşanınm var.3-4 aylık kadar.pazı hariç bişey yemiyor acaba ne yiyebilir

  6. Tavşanımın ırkını merak ediyorum. Ayrıca İki taneler. Eşimin öğrencisi köyden getirmiş. Hazır yem sevmiyorlar. Kuru otlar (yonca) severek yiyorlar. Biri dişi biri erkek ama kardeşler sürekli beraber hareket ediyorlar ve bizden kaçıyorlar. Kendimize nasıl alıştırırız ve çiftleşme olur mu merak ediyorum.

    1. Tavşan bakımı kolay iş değildir. Yakında çiftleşip onlarca, doğanlarda çiftleşip yüzlerce tavşan olacak haberiniz olsun, Bakamayacak iseniz YOL YAKINKEN VAZGEÇİN

      Tavşanımın ırkı nedir diyer merak edenleri buraya alalalım https://tavsanlar.net/kategori/tavsan_irklari

      Tavşan ne yer ne içer yahu ben bilmem beyim bilir diyenleri de buraya alalım https://tavsanlar.net/tavsan-bakimi-hakkinda-bilgi/tavsanlarin-beslenmesi-tavsanlar-ne-yer-ne-icer

  7. 2 aylık tavşanımın sol ön ayağı kırık nasıl bir tedavi uygulayabilirim tam on kıvrımının olduğu yerden ayağı dönerek öne doğru getiriyor

  8. Merhabalar bir adet Yeni Zelanda ırkı tavşanım var yaklaşık 3 aylık. Onun yanına 2 aylık lop tavşanı sahiplenmeyi düşünüyorum. Farklı cinsler birlikte yaşayabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

    1. Tavşanlarım köyden alındı. 3 haftadır yanımızda hala alışamadılar sürekli kaçıyor ve korkuyorlar. Biri erkek biri dişi sürekli birlikte hareket ediyorlar. Cinslerini de merak ediyorum ayrıca siyah beyaz renkliler kedi gibi

  9. Benim tavşanım benden sürekli kaçıyor ne yapmalıyım? Tavşanımı izmir de aldım ama satın aldığıma çok pişmanım. petshop sahibi hemen alışır dedi. Tavşan benden kaçtıkça üzülüyorum yardımm

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tavşan 🐇
Scroll to Top